Willemijn van Dijk in gesprek met Jan van Aken over Het wit en het purper

22 mei 2019
| |

Woensdag 22 mei, vanaf 19.30 gaat Jan van Aken bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum in gesprek met Willemijn van Dijk over haar romandebuut Het wit en het purper. Wees welkom!

Aanmelden

Over Het wit en het purper

In Het wit en het purper beschrijft Willemijn van Dijk in krachtig proza het leven van een vrijgelatene in het Rome van de eerste eeuw na Christus, voor de lezers van Jan van Aken en Hilary Mantel. Willemijn van Dijk schreef eerder Via Roma. De geschiedenis van Rome in 50 straten [fragment] en De opvolger [fragment]. Pallas belandt op jonge leeftijd als slaaf in Rome, en na jarenlange dienst bij een rijke weduwe krijgt hij zijn vrijheid. Zijn ster stijgt tot ongekende hoogte en uiteindelijk vindt hij zijn weg naar het hof van regerend keizer Claudius. De vindingrijke Pallas ziet kans om door te dringen tot de kleine kring van adviseurs van de keizer. Zijn besluit om het gevaarlijke spel van hoge politiek aan het Julisch-Claudische hof te spelen maakt de weg naar de top van de macht vrij, maar tegen welke prijs?

Het wit en het purper is het verhaal van een van de voornaamste vrijgelatenen, die onbedoeld aan de wieg stond van het beruchte regime van keizer Nero – en daarmee van de ondergang van de dynastie.

Op Athenaeum.nl is een fragment uit Het wit en het purper te lezen.

Willemijn van Dijk (1984) is oudhistoricus en schrijver. Haar werk is vertaald in het Engels, Duits en Koreaans. In 2017 verscheen van haar hand De opvolger, een literaire biografie van keizer Tiberius.

Jan van Aken (1961) schreef onder meer de historische romans De valse dageraad en De ommegang [fragment | recensie | podcast], die beide bestsellers werden. De ommegang werd bekroond met de F. Bordewijk-prijs 2018 en staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs.

pro-mbooks1 : athenaeum