Presentatie Yannick Dangre, De idioot en de tederheid

06 april 2016
| | | |

Uitgeverij De Bezige Bij heeft het genoegen u uit te nodigen op de presentatie van de roman De idioot en de tederheid van Yannick Dangre, woensdag 6 april vanaf 17.00 in Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16, Amsterdam.

Henk Pröpper leidt de auteur in, Daan Heerma van Voss speecht en Connie Palmen neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Over De idioot en de tederheid

Het is Tristan niet helemaal duidelijk waarom zijn oom Arthur er zo naar snakt dat iemand zijn levensverhaal opschrijft. Hoopt hij werkelijk dat hij, zodra alles op papier staat, definitief korte metten kan maken met wat er vier jaar geleden in hun familie is gebeurd? Arthur en Frank zijn een fietsenwinkel begonnen nadat ze de zaak van hun ouders van de hand hebben gedaan, maar daarmee zijn ze nog niet van hun vader af, en ook niet van zijn leugenachtigheid. Yannick Dangre dringt bij monde van het eigenwijze neefje Tristan diep door in de familietragiek.

Yannick Dangre is schrijver en dichter. Op 22-jarige leeftijd publiceerde hij zijn debuutroman Vulkaanvrucht, die werd bekroond met de Debuutprijs. In 2011 verscheen zijn eerste dichtbundel Meisje dat ik nog moet, die werd bekroond met de Herman De Coninckprijs en genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs. In 2012 verscheen de roman Maartse kamers, in 2014 zijn tweede dichtbundel Met terugwerkende kracht. In januari werd Yannick Dangre door NRC Handelsblad getipt als literair talent van 2016.

RSVP info@debezigebij.nl / 020 305 9810

Delen op

12,99
19,95
MINDBOOKSATH : athenaeum