Quinsy Gario in gesprek met de auteurs van Zwart

21 februari 2018
| | | |

Op woensdag 21 februari gaan Babah Tarawally, Simone Atangana Bekono en Hélène Christelle Munganyende in gesprek met Quinsy Gario over hun bijdrage aan de bundel Zwart. Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen (Spui 14-16, 19.30 uur). Wees welkom!

Aanmelden

Over Zwart:

Zou je in pakweg 1967 een willekeurige bloemlezing hebben samengesteld van de Nederlandse en Vlaamse schrijvers du moment, dan had dat boek voor 99% uit witte auteurs bestaan. Vijftig jaar later is dat heel anders: grote groepen migranten uit Afrika hebben zich gevestigd in de Lage Landen en de literatuur van hun nieuwe woonplaats een ander gezicht gegeven. Hoezeer de in Zwart opgenomen auteurs ook van elkaar verschillen, qua thuisland, qua cultuur, qua taal, ze hebben met elkaar gemeen dat ze het continent van hun (voor)ouders hebben moeten verlaten en dat hun identiteit hybride is. Dat maakt de verhalen – fictie én non-fictie – van deze schrijvers gelaagd, grenzeloos en uitermate urgent.

De bijdragen in deze bundel zijn vrijgevochten, geëngageerd en geestig, net als de schrijvers, en tonen eens en voor altijd dat zwart-zijn veel meer is dan alleen kleur. Met bijdragen van Simone Atangana, Olave Basabose, Neske Beks, Heleen Debeuckelaere, Nozizwe Dube, Clarice Gargard, Dalilla Hermans, Sabrine Ingabire, Kiza Magendane, Ahmad Al Malik, Alphonse Muambi, Hélène Christelle Munganyende, Melat G. Nigussie, Seada Nourhussen, Anousha Nzume, Olivia Rutazibwa, Vamba Sherif, Babah Tarawally, Chika Unigwe.

Toegang tot dit evenement is gratis, wel graag van tevoren aanmelden.

N.B. Lees bij ons ook Neske Beks' essay 'Gemengd gevoel'.

In samenwerking met Atlas Contact en Ebissé Rouw.

 

 

Delen op

9,99
MINDBOOKSATH : athenaeum