Signeersessie: Lize Spit & Jelle Brandt Corstius

17 maart 2016
| |

Donderdag 17 maart, vanaf 13.00 bij Athenaeum Boekhandel aan het Spui signeert Lize Spit haar debuutroman Het smelt (NRC: 'Met zo’n debuut is Lize Spit de belofte voorbij.'), en Jelle Brandt Corstius zijn nieuwe boek As in tas. Twee van de interessantste auteurs van het moment, hun boeken en hun pennen.

U bent van harte welkom!

Over Het smelt van Lize Spit: 1988 is een bijzonder jaar voor het kleine, Vlaamse Bovenmeer: behalve Eva worden er slechts twee andere kinderen geboren, Pim en Laurens. De drie maken er hun hele jeugd samen het beste van. Tot de bloedhete zomer van 2002; de jongens worden pubers met snode plannen. De verlegen Eva kan meedoen of oprotten. Die keuze is geen keuze.

Lees een fragment uit Het smelt op Athenaeum.nl.

Elk voorjaar maakte Jelle Brandt Corstius een fietstocht met zijn vader. Een bestemming was er nooit, maar wel de zekerheid dat het niet langer dan twee dagen zou duren. Anders kregen ze ruzie. 

Op 18 april 2014 begon Jelle Brandt Corstius weer aan een tocht, maar dan zonder zijn twee maanden eerder overleden fietsmaatje en vader, Hugo Brandt Corstius, een wonderlijke man die veel begreep van dingen waar de meeste mensen niets van begrepen (palindromen), maar weer heel weinig van de meest normale dingen (kinderen).

Met in zijn fietstas een deel van de as van zijn vader legt Brandt Corstius in zestien dagen 1.620 kilometer af. Hij kampeert op een troosteloze camping in Luxemburg, wordt beroofd door zigeuners (de as laten ze achter), logeert bij een Maastrichtse dame die eist dat hij het douchewater opvangt om de toilet mee door te spoelen en trekt overmoedig met vijftig kilo aan bagage door de Ardennen - tot hij aan de Middellandse Zee uitkomt, waar hij de as uitstrooit.

As in tas is Jelle Brandt Corstius' meest persoonlijke boek, over zijn bekende vader, geschreven op het moment dat hij zelf net vader is geworden, in de vorm die we van hem kennen: een reisverhaal.

Lees een fragment uit As in tas op Athenaeum.nl.

Delen op

15,00
12,99
MINDBOOKSATH : athenaeum