Uitreiking Skriptieprijs en Athenaeum Essayprijs 2015

19 april 2016 tot 19 april 2016
| | | | |

Skript Historisch Tijdschrift en Athenaeum Boekhandel nodigen u uit voor de uitreiking van de Skriptieprijs en Athenaeum Essayprijs 2015, dinsdag 19 april, van 17:00 tot 19:00 uur, Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16.

Op dinsdag 19 april presenteert Skript tijdens een feestelijke bijeenkomst de uitreiking van verschillende prijzen aan de beste Geschiedenisstudenten uit het hele land. Begeef je op deze dag naar Athenaeum op het Spui en kom erachter: wie zijn de historici van wie we de komende jaren nog veel zullen horen? Welke onderwerpen houden hen bezig, en waarom? 

Tijdens dit evenement maken we bekend wie de Skriptieprijs 2015 heeft gewonnen. Die wordt uitgereikt aan de auteur van de beste bachelorscriptie Geschiedenis van Nederland. De drie kanshebbers zijn Aron Brouwer, Timo Houtekamer en Nick Wever. 

Brouwer ging de inspiratiebronnen van Hitler na en schreef over de logica achter nazisme. Houtekamer verdiepte zich in de koloniale psychiatrie van Nederland en bestudeerde twee psychiaters die Javanen en Europeanen op psychiatrisch vlak met elkaar vergeleken. Wever ging terug naar het terrorisme van de Rote Armee Fraktion in de jaren zeventig in West-Duitsland en verklaart hun gedrag aan de hand van verschillende filosofen.

Bovendien gaat de Athenaeum Essayprijs voor het beste eerstejaars essay van 2015 naar Wessel de Cock. Hij deed onderzoek naar het gelijktijdig bestaan van seculiere wetgeving en de sharia in het vroege Ottomaanse Rijk onder sultan Mehmet II (1451-1481).

Met aansluitend de borrel.

 

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum