Theatervoorstelling Nhung Dam, over Duizend vaders

20 juli 2017

Donderdag 20 juli, om 19.30 geeft Nhung Dam een intieme theatervoorstelling bij Athenaeum Boekhandel aan het Spui waarin ze vertelt over Duizend vaders, haar verrassende debuutroman, en over haar leven, afkomst, idealen en dromen.

De toegang is gratis, wel graag van tevoren aanmelden.

Aanmelden

 

In een afgelegen dorp aan de rand van de wereld probeert een Vietnamese familie te overleven. Als bootvluchtelingen werden ze door een noordelijk vrachtschip uit het water gevist en in een voor hen onbekend ijskoud land geplaatst. Als de vader op een dag onaangekondigd vertrekt, zit de Chinese maffia het achtergebleven gezin op de huid. De elfjarige dochter raakt bekneld tussen de totale wanhoop van haar moeder en de gekte van de omgeving vol vreemden.

N.B. We publiceerden voor uit Duizend vaders. Lees het fragment op Athenaeum.nl.

‘Het contrast tussen de zompige veengrond en het consequent volgehouden magisch realisme is een effectief literair middel om de vervreemding van een vluchtelinggezin te verbeelden. Dam is met haar vrijzinnige pen een welkome nieuwe stem in de Nederlandse literatuur.’ – de Volkskrant

Nhung Dam (1984) ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze is actrice en theatermaakster. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels.

Delen op

19,99
12,99
MINDBOOKSATH : athenaeum