Uitreiking Skriptieprijs en Athenaeum Essayprijs 2017

05 april 2018

Skript Historisch Tijdschrift en Athenaeum Boekhandel nodigen u van harte uit voor de uitreiking van de Skriptieprijs en Athenaeum Essayprijs 2017, donderdag 5 april, van 17:00 tot 19:00 uur, Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16.

Op donderdag 5 april presenteert Skript tijdens een feestelijke bijeenkomst de uitreiking van verschillende prijzen aan de beste geschiedenisstudenten uit het hele land.

Begeef u op deze dag naar Athenaeum op ’t Spui en kom erachter: wie zijn de historici van wie we de komende jaren nog veel zullen horen? Welke onderwerpen houden hen bezig, en waarom?

Tijdens deze gebeurtenis maken we bekend wie de Skriptieprijs 2017 heeft gewonnen. Deze wordt uitgereikt aan de auteur van de beste bachelorscriptie Geschiedenis van Nederland. De drie kanshebbers zijn Myriam Berrich, Manon Schouten en Elbert van Wijk.

Berrich onderzocht het principe van manumissie in koloniaal Suriname: waarom lieten slaveneigenaren hun slaven vrijwillig vrij? Schouten schafte nieuw inzicht op de Afrikaanse anti-kolonialistische beweging de Société Amicale door middel van onontgonnen Zweeds bronnenmateriaal. Van Wijk onderzocht de vroege geschiedenis van de Goten: geeft een historisch-taalkundig perspectief een nieuwe blik op een donkere periode?

Naast de Skriptieprijs wordt ook de Athenaeum Essayprijs voor het beste eerstejaars essay van 2017 uitgereikt.

Aansluitend volgt een borrel.

Toegang is gratis, u hoeft zich niet aan te melden. We zien u graag op donderdag 5 april bij Athenaeum op ’t Spui!

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum