Uitreiking Skriptieprijs en Athenaeum Essayprijs

25 april 2017
| |

Skript Historisch Tijdschrift en Athenaeum Boekhandel nodigen u van harte uit voor de uitreiking van de Skriptieprijs en Athenaeum Essayprijs 2016 op dinsdag 25 april. Begeef u op deze dag naar Athenaeum op ’t Spui en kom erachter: wie zijn de historici van wie we de komende jaren nog veel zullen horen? Welke onderwerpen houden hen bezig, en waarom?

Van Der Baan onderzocht de zeventiende-eeuwse plantkundige Agneta Block: hoe veroverde zij haar eigen plek in de door mannen gedomineerde wereld van botanici?

Renique vergeleek twee literaire bronnen uit de Vroege Middeleeuwen, die het concept uitverkorenheid in Brittannië en de rol daarvan in nationale gevoelens illustreren.

Schuijtemaker onderzocht het bezit van landbouwgrond in West-Friesland (1500-1800): bestond er een verband tussen stedelijk grondbezit en conjunctuur in de agrarische sector?

Bovendien gaat de Athenaeum Essayprijs voor het beste eerstejaars essay van 2016 naar Joey Stofberg. Hij schreef over het Browning-Goldhagen debat en verdiepte zich in de motivatie van de Duitse soldaten tijdens de Holocaust en de rol die propaganda hierin speelde.

Aansluitend volgt een borrel. We zien u graag op dinsdag 25 april bij Athenaeum op ’t Spui!

 

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum