Athenaeum is in de stad: Floor Milikowski vertelt over haar nieuwe boek Wij zijn de stad

14 september 2021
|

Deze week bestaat onze winkel aan het Spui 55 jaar en dat vieren we met activiteiten, kortingsacties en traktaties. Dinsdag 14 september (16.00) vertelt Floor Milikowski bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum Spui over haar nieuwe boek Wij zijn de stad. Kom ook!

Alle plaatsen voor dit evenement zijn gereserveerd, je kunt je helaas niet meer aanmelden.

Over Wij zijn de stad:

In de Amsterdamse buurt Venserpolder verzetten de bewoners zich tegen de plannen van de gemeente om achterstanden en problemen in de wijk aan te pakken. De bewoners hebben zelf het heft in handen genomen en ze willen als volwaardige partners meepraten, meedenken en meedoen en niet lijdzaam toekijken hoe van bovenaf beslissingen worden genomen over hun toekomst. Drie kilometer verderop hebben kunstenaars, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit de Bijlmer en andere buurten in Amsterdam-Zuidoost hun eigen werkplek gecreëerd in een voormalig kantoorgebouw tussen de Johan Cruijff Arena en de Ikea. Maar de bruisende, cultureel diverse verzamelplaats moet binnenkort plaatsmaken voor een luxe appartementencomplex dat deel uitmaakt van een geheel vernieuwde stadswijk met winkels, cafés en restaurants.

Op steeds meer plekken in de stad ontstaan botsingen tussen de beleidsplannen van de gemeente en de dromen en ambities van de gemeenschappen, die een ander Amsterdam voor ogen hebben dan de ambtenaren met wie ze aan tafel zitten. Hoe verhouden de wereld van de straat en de wereld van de Stopera zich tot elkaar en hoe zijn ze bij elkaar te brengen? Een inspirerend boek over de onzichtbare rijkdom in de buitenwijken van Amsterdam.

Toegang tot dit evenement is gratis, aanmelden is verplicht.

Let op, we mogen je niet toelaten als je één of meerdere symptomen hebt die zouden kunnen duiden op COVID-19:

    • Koorts (38 graden of hoger) in de 24 uur voorafgaand aan het bezoek
    • Benauwdheid
    • Regelmatig hoesten
    • (Neus)verkoudheid en/of regelmatig niezen
    • Keelpijn

Ook als iemand in jouw gezin/huishouden op de dag van je bezoek koorts en verkoudheidsverschijnselen en/of benauwdheid vertoont mogen we je niet toelaten.
Ben je in de laatste 14 dagen voor je bezoek in contact geweest met iemand die COVID-19 heeft? Of heb je zelf COVID-19 gehad en ben je daar korter dan twee weken geleden van genezen? Ook dan kunnen we je helaas niet toelaten.

pro-mbooks1 : athenaeum