Zondagochtendlezing met Julia Deck in het kader van L'automne sera français

27 augustus 2017 tot 27 augustus 2017
| | | |

Op zondagochtend 27 augustus wordt Julia Deck geïnterviewd door Margot Dijkgraaf in Athenaeum Boekhandel op het Spui. Toegang is gratis, wel graag van tevoren aanmelden.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur inloop
10.30 uur introductie door Margot Dijkgraaf
11.00 uur interview met Julia Deck door Margot Dijkgraaf
11.30 uur gelegenheid tot het stellen van vragen
12.00 uur Julia Deck signeert

Over Julia Deck

In augustus woont en werkt Julia Deck (1974) in Amsterdam. Deck heeft letteren gestudeerd aan de Sorbonne en werkte in de wereld van de pers en uitgeverijen. Ze debuteerde in 2012 met de roman Viviane Élisabeth Fauville bij Éditions de minuit. Het boek werd in Frankrijk goed ontvangen, de gelijknamige Nederlandse vertaling (door Lidewij van den Berg en Katrien Vandenberghe, voor uitgeverij Vleugels) is genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2017. Het gaat om een messcherpe, uiterst intrigerende debuutroman waarin de verwarring van de 42-jarige, zojuist bevallen protagoniste onder je huid kruipt. In 2014 volgde Le Triangle d'hiver, Decks derde roman Sigma wordt deze zomer gepubliceerd.

L'automne sera français

Drie Franse schrijvers verblijven dit najaar op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds, als writer in residence in Nederland: Julia Deck, Atiq Rahimi en Olivier Rolin. Van alle drie is werk in het Nederlands vertaald. De auteurs gaan tijdens een zondagochtendlezing in Athenaeum Boekhandel Amsterdam onder leiding van Margot Dijkgraaf nader in op hun werk. De drie Franse residenties vinden plaats in het kader van de intensieve campagne die het Letterenfonds de komende twee jaar in Frankrijk voert om de belangstelling voor Nederlandstalige literatuur te vergroten. Minister Bussemaker gaf op 1 juni in Parijs het startschot voor deze campagne tijdens 'Le Boekenbal'.

N.B. Lees hier een fragment uit Viviane Élisabeth Fauville.

 

In samenwerking met:

 

 

 

Delen op

15,99
pro-mbooks1 : athenaeum