Zondagochtendpoëzie met Emma van Hooff, Henk van der Waal, Iduna Paalman & Joost Oomen

29 januari 2023
| | | | |

Zondagochtend 29 januari van 09.00 tot 11.00 bij Athenaeum Boekhandel op het Spui dragen Emma van Hooff, Henk van der Waal, Iduna Paalman en Joost Oomen werk voor uit eigen bundel. Het publiek kan zich ondertussen tegoed doen aan koffie, jus d’orange en croissants!

Komt dat horen! Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus bezegel je deelname vlug via deze link.

Over de dichters:

Emma van Hooff is dichter en schrijver. In 2021 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool in de vakken poëzie en toneel. Ze publiceerde gedichten in onder meer Hollands Maandblad, Kluger Hans, Ooteoote, De Revisor en Tijdschrift Terras, en betrad meermaals het podium. Placebomens is haar debuutbundel bij Atlas Contact.

Lees een fragment uit Placebomens.

Henk van der Waal is filosoof en dichter. Zijn debuutbundel De windsels van de sfinx werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs. Zijn vijfde bundel, Zelf worden, werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs en bekroond met de Ida Gerhardt Poëzieprijs. Hij schreef twee veelgeprezen filosofische essaybundels: Denken op de plaats rust en Mystiek voor goddelozen.

Iduna Paalman debuteerde in 2019 met de dichtbundel De grom uit de hond halen, waarmee ze de Poëziedebuutprijs 2020 won. De bundel werd tevens genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de C. Buddingh’- prijs, en kreeg een eervolle vermelding van De Grote Poëzieprijs. De Volkskrant riep haar uit tot het literaire talent van 2020. Haar tweede bundel, Bewijs van bewaring (2022), werd ook goed ontvangen. Ze droeg voor op de Nacht van de Poëzie, Lowlands, Crossing Border en Read My World.

Lees een fragment uit Bewijs van bewaring en Romy Day Winkels aanbeveling.

Joost Oomen trad als dichter op van Pisa tot Parijs en van Lowlands tot Oerol. De Volkskrant riep hem uit tot het literaire talent van 2021. In opvolging van de lovend besproken debuutroman Het Perenlied volgde Visjes. Momenteel zetelt hij in de redactie van De Revisor en is hij columnist bij de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Zijn bundel Lievegedicht staat gepland voor 2023.

Lees een fragment uit Het Perenlied en uit Visjes.

pro-mbooks1 : athenaeum