Zondagochtendpoëzie met Mischa Andriessen, Sophia Blyden, Erwin Hurenkamp, Ronelda S. Kamfer, Iduna Paalman en Joost Oomen

28 januari 2024
| | | | | | |

Kom naar Athenaeum Boekhandel Spui, zondagochtend 28 januari van 09.00 tot 11.00 uur waar Mischa Andriessen, Sophia Blyden, Erwin Hurenkamp, Ronelda S. Kamfer, Iduna Paalman en Joost Oomen werk voor dragen uit eigen bundel. Het publiek kan zich ondertussen tegoed doen aan koffie, jus d’orange en croissants!

Kaartjes € 5,- 

Koop nu hier je kaartje voor de poëzieochtend! 

Over de dichters:

Mischa Andriessen (1970) publiceerde vijf dichtbundels: Uitzien met D (2008), Huisverraad (2012), Dwalmgasten (2016), Winterlaken (2019) en Het Drogsyndicaat (2021). In 2022 verscheen zijn eerste verhalenbundel, Probeer de hemel mijn huis te maken, die werd genomineerd voor de J.M.A. Biesheuvelprijs 2023. Zijn werk werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs, de J.C. Bloempoëzieprijs, het Charlotte Köhler Stipendium, de Awater Poëzieprijs en onlangs de Jan Campertprijs.Sophia Blyden (1993) is schrijver, dichter, programmamaker, host en studeerde Moderne Nederlandse Letterkunde in Leiden. In haar proza en poëzie onderzoekt ze thema's als eenzaamheid, machtsverhoudingen en haar wortels in het Caribisch gebied. Ze gaat graag op zoek naar woorden die de uitzichtloze status van de wereld weergeven zonder hoop, humor en zelfspot te schuwen. Daarbij gebruikt ze graag de symboliek van sprookjes en de kikker. Haar debuutroman verschijnt eind 2024 bij Uitgeverij Querido.

Erwin Hurenkamp (Deventer, 1993) begon met schrijven toen hij merkte dat de leugen wel gewaardeerd wordt als je haar verhaal noemt. Hij studeerde literatuurwetenschap en Cultural Analysis in Amsterdam. Daar woont hij nog steeds. Gedichten van zijn hand versche­nen eerder op Hard//hoofd en De Optimist en in Tirade. Hij won de Editio Debutantenschrijf­wedstrijd 2020-2021. Nu we er toch zijn is zijn debuutbundel.

Ronelda S. Kamfer (Kaapstad, 1981) wordt gezien als de meest vooraanstaande Zuid-Afrikaanse dichter van haar generatie. Voor haar debuut Nu de slapende honden ontving ze de Eugène Marais-prijs. Bij Podium verschenen naast haar debuutbundel ook Santenkraam (2012) en Mammie (2017). 

Iduna Paalman (1991) is dichter en schrijver. In 2019 verscheen haar eerste bundel De grom uit de hond halen, die bekroond werd met de Poëziedebuutprijs en genomineerd werd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs, de C. Buddingh’-prijs en de Eline van Haarenprijs. De Volkskrant riep haar uit tot literatuurtalent van het jaar. In 2022 kwam haar tweede bundel Bewijs van bewaring uit, waarmee ze  de J.C. Bloemprijs won en genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs. Naast poëzie schrijft Iduna proza, toneel en recensies en is ze docent.

Joost Oomen (1990) s dichter, schrijver en theatermaker. Hij publiceerde de roman Het Perenlied en het reisverslag Visjes. Hij was stadsdichter van Groningen, won het Hendrik de Vriesstipendium voor nieuwe literatuur en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét literaire talent van 2021. Ook werd hij derde bij de nationale kennisquiz De Slimste Mens. Oomen trad op van Pisa tot Ter Apel, van De Parade tot Lowlands en van Viseu tot Vlieland.

Delen op

21,99
23,99
20,00
pro-mbooks1 : athenaeum