Boek & Gesprek - Bewust Schrijven

23 september 2018

Zondag 23 september opent Athenaeum Boekhandel Haarlem haar deuren iets eerder dan gebruikelijk. Die ochtend vindt de eerste ‘Boek & Gesprek’ plaats, een nieuw programma van Athenaeum en Bewust Haarlem. Het thema is ‘Bewust Schrijven’ en de gasten zijn schrijvers Lusanne Hogeweg en Merel van der Lande en redacteur Maria Rutgers. De ochtend start om 11.00 uur en de entree bedraagt € 3,- (inclusief koffie en thee). Reserveren kan per mail ([email protected]) of aan de kassa in de boekhandel.

Bewust Haarlem is al vijf jaar hét platform voor iedereen met een passie voor duurzaam, gezond en plezierig (samen)leven in de regio Haarlem. ​Een groot aantal leden van Bewust Haarlem heeft één of meerdere boeken geschreven, of is met een publicatie bezig. Om deze schrijvers een podium te bieden, organiseren Bewust Haarlem en Athenaeum Boekhandel een boekenochtend. Deze vindt eens per maand plaats in de winkel aan de Gedempte Oude Gracht en heeft telkens een ander thema.

De eerste Boek & Gesprek staat in het teken van het schrijven zelf: de drijfveren, de hindernissen, de redactie, uitgave en promotie. In een informele sfeer gaat Joni Zwart (Athenaeum) in gesprek met twee auteurs die op het punt staan hun boek te publiceren. Hoe was het proces voor hen? Daarnaast schuift Maria Rutgers aan, zij is acquirerend redacteur bij Ankh Hermes, de grootste non-fictie uitgeverij op het gebied van persoonlijke groei, bewustwording, spiritualiteit, gezondheid en nieuwe wetenschap.

Lusanne Hogeweg (1965) is loopbaancoach. Ze begeleidt hoogsensitieve personen bij het vinden van werk dat hen past. Ook geeft ze trainingen en workshops. Lusanne Hogeweg debuteert in oktober met De belofte van burn-out. Daarin beschrijft zij welke factoren bijdragen aan het ontstaan van burn-out en hoe je er blijvend van kunt herstellen. Het boek is niet alleen gebaseerd op persoonlijke ervaring, maar ook op een groot aantal interviews. Hogeweg richt zich zowel op lezers die met burn-out verschijnselen kampen als op hun werkgevers.

Merel van der Lande (1980) schrijft, redigeert en fotografeert voor tijdschriften, websites en bedrijven. Daarnaast werkt ze als coach en trainer. In oktober verschijnt haar debuut Vlinder bij Uitgeverij Palmslag. Vlinder is een autobiografisch geïnspireerde roman over vrijheid en verbondenheid, waarin een vrouw, balancerend op de rand van depressie, dankzij fotografie de weg naar zichzelf terugvindt.

pro-mbooks1 : athenaeum