Boekproeverij Sabien Bosman, Zilt

03 december 2021
|

Wees welkom, vrijdag 3 december vanaf 15.00 onder de luifel van Athenaeum Boekhandel Haarlem bij de boekproeverij van Zilt met Sabien Bosman.

Over Zilt. 75 heerlijke recepten met zilte groenten, inclusief moestuin- en teeltips door Annette van Ruitenburg, Ellen van Straten en Sabien Bosman

Zeekraal, lamsoor, oesterblad, zeewier: stuk voor stuk zijn het voorbeelden van zilte groenten. Langs de Nederlandse en Belgische kust, maar ook in andere landen, neemt de verzilting van de grond toe, dus ook van landbouwgrond. Het telen van zilte groente is een oplossing voor gebruik van deze landbouwgrond, maar dit kan ook thuis!

Zilte groente kun je overal telen; in de tuin, op het balkon, in de kas, in je kamer, of zelfs op het aanrecht, of je nu aan de kust woont of niet. Zilt leert je hoe je met zilte teelt de heerlijkste groente kunt telen en niet onbelangrijk hoe je deze in verrassende en smaakvolle gerechten kunt verwerken. Want niet alleen is de toename van zilte producten in ons eetpatroon een oplossing voor de landbouw, de groenten zijn rijk aan mineralen, vitaminen en vaak ook voedingsvezels.

pro-mbooks1 : athenaeum