Dolhuys 43e april: Een beter brein

20 april 2017
|

Op donderdag 20 april is wetenschapsjournalist Niki Korteweg te gast in het Dolhuys en vertelt over haar boek Een beter brein.

Korteweg ontdekt futuristische manieren om haar hersenen te verbeteren, waarbij ze al snel op ethische grenzen stuit. Daarbij stelt ze twee belangrijke vragen: Wat kan hersenwetenschap nu voor ons betekenen? En welke gevolgen hebben al die technieken voor onze samenleving, onze privacy en onze toekomst?

Niki Korteweg is wetenschapsjournalist en gepromoveerd in de moleculaire neurobiologie. Als wetenschapsjournalist bij het NRC Handelsblad en Psychologie Magazine volgt ze onderzoeken zoals The Big Brain Project en heeft ze jarenlang zelf hersenonderzoek gedaan bij dieren. Na een pijnlijke confrontatie met haar eigen brein, besluit Niki Korteweg de frontlinie van de hersenwetenschap te onderzoeken. Hoe krijg je je geheugen en concentratie op orde? Hoe wapen je je hersenen? En kan je brein ook beter worden dan ooit? Van pillen, tot breintraining, van traditionele meditatie tot elektrische hersenstimulatie, van zenuwprothese tot het brein in een computer, niets blijft onbeproefd.

Aanvang: 19.30 uur
Presentatie: Malou van Hintum

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €15,00. Graag vooraf reserveren via Het Dolhuys.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum