De Schrijverskaravaan - ECI Literatuurprijs

01 oktober 2016 tot 01 oktober 2016
|

De Schrijverskaravaan, het programma waarmee de voor de ECI Literatuurprijs genomineerde auteurs door Nederland en Vlaanderen trekken, start dit jaar op zaterdag 1 oktober in Haarlem. Vier van de zes genomineerde auteurs gaan in gesprek met NRC-journaliste Toef Jaeger op vier verschillende literaire locaties.

Bezoekers krijgen de kans Martin Michael Driessen (Rivieren), Bert Natter (Goldberg), Connie Palmen (Jij zegt het) en Marja Pruis (Zachte riten) in intieme sfeer te ontmoeten en hen te horen voordragen uit hun genomineerde boek. Ook is er gelegenheid de boeken te laten signeren en aan te sluiten bij de fietstocht langs alle boekhandels.

Het programma van zaterdag 1 oktober

  • 13.00-13.30 uur: Marja Pruis in gesprek over haar boek Zachte riten in Athenaeum Boekhandel (Haarlem).
  • 14.00 - 14.30 uur: Bert Natter in gesprek over zijn boek Goldberg in Boekhandel Blokker (Heemstede).
  • 15:00-15:30 uur: Connie Palmen in gesprek over haar boek Jij zegt het in Boekhandel H. De Vries boeken (Haarlem)
  • 16:00-16:30 uur: Martin Michael Driessen in gesprek over zijn boek Rivieren in boekhandel Gillissen & Co (Haarlem).

Schrijverskaravaan
Voor het tweede jaar organiseert de ECI Literatuurprijs de Schrijverskaravaan. In aanloop naar de bekendmaking van de winnaar van de ECI Literatuurprijs trekken de auteurs op de shortlist door Nederland en België om te vertellen over hun boek, voor te dragen en te spreken met lezers.
 
Shortlist 2016


Prijsuitreiking live bij Nieuwsuur
De winnaar wordt op donderdag 10 november bekend gemaakt tijdens een speciale avond in het Theater aan het Spui in Den Haag. Nieuwsuur zendt die avond een live reportage uit van de prijsuitreiking. Vorig jaar won Jeroen Brouwers de prijs met zijn boek Het hout.
 
ECI Literatuurprijs
De ECI Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie. De ECI Literatuurprijs, die bestaat uit een bedrag van €50.000 en het beeld van de ECI Literatuurprijs, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. De boeken moeten verschenen zijn tussen 1 juli van het jaar waarin de prijs wordt uitgereikt en 1 juli van het voorgaande jaar. De ECI Literatuurprijs is een voortzetting van de AKO Literatuurprijs die sinds 1987 bestaat. De prijs staat onder auspiciën van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie.

Delen op

20,99
pro-mbooks1 : athenaeum