Gedichten op maat

10 februari 2018 tot 10 februari 2018

Zaterdag 10 februari van 14.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers van Athenaeum Boekhandel Haarlem een op maat geschreven gedicht laten maken. De actie, met een knipoog naar Valentijnsdag, is een initiatief van de Verhalendames, een collectief dat met regelmaat ontmoetingen organiseert tussen vertellers en publiek.

‘Het dichten op maat begon op kunstfestivals,’ vertelt Verhalendame Fransje Boot, ‘maar inmiddels worden we regelmatig uitgenodigd op andere plekken. De groep dichters-op-maat bestaat uit hele verschillende mensen, die allemaal goed kunnen luisteren en schrijven. Demi Baltus, die naam maakt als stand-up dichter, komt regelmatig meedoen en ook theatermaker Stella van Lieshout schuift aan wanneer ze kan. Ik heb zelf vaak achter de typemachine gezeten en ben altijd weer geraakt door de reacties van mensen. Er wordt veel gelachen, maar we hebben ook altijd een doos met tissues klaarstaan.’

Persoonlijke gedichten terwijl u wacht door het collectief ‘de Verhalendames’: zaterdag 10 februari van 14.00 tot 17.00 uur bij Athenaeum Boekhandel, Gedempte Oude Gracht 70, Haarlem. Kijk voor meer informatie op www.verhalendames.nl.

 

Delen op

10,99
18,50
MINDBOOKSATH : athenaeum