Hier tekent Floris Tilanus

02 december 2017 tot 02 december 2017

Op zaterdag 2 december van 12.00 – 16.00 uur is Floris Tilanus bij Athenaeum Boekhandel Haarlem aan het werk. Hij komt niet helpen met cadeaus inpakken, maar zal in de etalage met nieuwe tekeningen aan de slag gaan. Intussen signeert hij zijn nieuwste boeken.

Floris Tilanus werkt al decennia als illustrator en grafisch vormgever. In 2015 trad hij voor het eerst naar buiten als maker van prentenboeken met Keizer Karel verliefd. Daarin combineerde hij fijne pentekeningen met fragmenten van oude meesters. Vorige maand publiceerde hij Zoals het is. Het leven van professor Joachim Schwarz. Daarnaast verscheen een nieuwe vertaling van de Fabels van LaFontaine, gemaakt door Marietje d’Hane Scheltema, met tekeningen van Tilanus.

Om de verschijning van Fabels en Zoals het is te vieren, werkte Floris Tilanus aan een enorme literaire straattekening in de Amsterdamse Utrechtsestraat. ‘Er zijn honderden foto’s gemaakt en op Instagram en Facebook verspreid,’ vertelt Tilanus. ‘Plotseling heb ik Instagram-volgers van Israël tot Colombia.’ Wat hij aanstaande zaterdag bij Athenaeum aan de Gedempte Oude Gracht 70 in Haarlem tevoorschijn tovert, is nog een verrassing.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum