Independent Bookstore Day in Haarlem met de Hof van Jan

29 april 2017 tot 29 april 2017

Athenaeum Boekhandel is een onafhankelijke boekwinkel en daar zijn we trots op! Deze dag vieren we die onafhankelijkheid. Dat doen we door u te bedanken: immers, zonder klanten geen Athenaeum. Er staat iets lekkers voor u klaar!

Ook plaatsen we vandaag de uitgaven van een bijzondere drukker in de spotlights die net zo onafhankelijk, eigenwijs en Haarlems is als wij: de Hof van Jan.

 

 

De Hof van Jan is een in 2011 opgericht collectief van vier margedrukkers. Ze maken gezamenlijk gebruik van een werkruimte in het centrum van Haarlem, waar ze twee FAG-proefpersen, een handdegel, een trapdegel, een etspers, een offset-proefpersje en diverse bokken met loden letters tot hun beschikking hebben. Het viertal heeft zich verenigd in een stichting tot behoud van (typo)grafisch erfgoed. Het staat open voor samenwerking met auteurs en beeldende kunstenaars. Vandaag tonen ze hun meest bijzondere uitgaven bij ons in de winkel. En uiteraard is er deze dag een exclusieve uitgave van de Hof van Jan bij Athenaeum verkrijgbaar. Het Leesbeest. Met teksten van drukker Nop Maas zelf en tekeningen van Paul van der Steen. Gratis bij aanschaf van een Hof van Jan uitgave of te koop voor slechts 2,50 (zolang de voorraad strekt).

Locatie: Athenaeum Boekhandel Haarlem, Gedempte Oude Gracht 70, 2011 GT Haarlem

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum