Interview met Ferrante-vertaalster Marieke van Laake

26 oktober 2016
| |

‘Ik geloof dat boeken, als ze geschreven zijn, hun auteurs niet meer nodig hebben. Als ze wat te zeggen hebben, zullen ze vroeg of laat lezers vinden', aldus de Italiaanse bestsellerauteur Elena Ferrante.

 

 

Ferrante bereikte het grote publiek met haar Napolitaanse romans. Na De geniale vriendinDe nieuwe achternaam en Wie vlucht en wie blijft verschijnt op 10 oktober het langverwachte en afsluitende, vierde deel van de serie, Het verhaal van het verloren kind.

N.B. Op Athenaeum.nl publiceerden we voor uit Het verhaal van het verloren kind.

Het zijn deze Napolitaanse romans, over het vrouwelijk bestaan en over vriendschap en rivaliteit, die Ferrante met bovenstaande uitspraak in en buiten Italië gelijk hebben gegeven. Critici, lezers en boekhandelaren in onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Denemarken lopen over van enthousiasme voor de romans van deze auteur, van wie niemand weet wie zij is. Ferrante laat zich niet interviewen, maar haar vertaalster Marieke van Laake komt graag vertellen over haar bijzondere werk. Zij zal op woensdag 26 oktober in Athenaeum Boekhandel Haarlem worden geïnterviewd door Jeroen Vullings.

Toegang tot de avond bedraagt 5 euro, graag aanmelden via haarlem@athenaeum.nl of 023 5318755.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum