Lezing Anja van Zaline en Constance van der Linde over Tot op het bot

23 december 2015
| | | |

Anja van Zaline en Constance van der Linde vertellen zaterdag 23 januari vanaf 16.00 over Tot op het bot bij Athenaeum Boekhandel Haarlem. De toegang is gratis!

Onder onze voeten, gewoon op straat, op plekken waar je ze soms helemaal niet verwacht, liggen sporen van de lange geschiedenis van Haarlem verborgen. Bij archeologische opgravingen kwamen op de Botermarkt en het Begijnhof meer dan honderd menselijke skeletten aan de oppervlakte. Nog nooit eerder zijn er in onze stad zoveel tegelijkertijd bij elkaar gevonden. De ontdekking van de graven heeft ons in contact gebracht met tientallen mannen, vrouwen en kinderen die in middeleeuws Haarlem hebben rondgelopen. Hoe zag Haarlem er in de vijftiende eeuw uit en hoe was het leven in die tijd? Waarom lagen de skeletten op deze plekken, hoe werden ze opgegraven en onderzocht? De auteurs Anja van Zaline en Constance van der Linde nemen u mee naar de graven en het archeologisch onderzoek daarnaar, en onthullen gaandeweg het verhaal van deze eeuwenoude botten.

Anja van Zaline en Constance van der Linde vertellen zaterdag 23 januari vanaf 16.00 over Tot op het bot bij Athenaeum Boekhandel Haarlem. De toegang is gratis!

Onder onze voeten, gewoon op straat, op plekken waar je ze soms helemaal niet verwacht, liggen sporen van de lange geschiedenis van Haarlem verborgen. Bij archeologische opgravingen kwamen op de Botermarkt en het Begijnhof meer dan honderd menselijke skeletten aan de oppervlakte. Nog nooit eerder zijn er in onze stad zoveel tegelijkertijd bij elkaar gevonden. De ontdekking van de graven heeft ons in contact gebracht met tientallen mannen, vrouwen en kinderen die in middeleeuws Haarlem hebben rondgelopen.

Hoe zag Haarlem er in de vijftiende eeuw uit en hoe was het leven in die tijd? Waarom lagen de skeletten op deze plekken, hoe werden ze opgegraven en onderzocht?

De auteurs Anja van Zaline en Constance van der Linde nemen u mee naar de graven en het archeologisch onderzoek daarnaar, en onthullen gaandeweg het verhaal van deze eeuwenoude botten.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum