Lezing en wandeling stadsmolen De Adriaan

18 november 2017 tot 18 november 2017

Op zaterdag 18 november om 11.00 uur organiseren Athenaeum Boekhandel en de Haarlemse uitgeverij Loutje een bijzondere lezing en stadswandeling. Aanleiding is de verschijning van het boek De Adriaan – Biografie van een stadsmolen van historicus Chris Brunner eerder die week.

Belangstellenden worden op zaterdagochtend bij de boekhandel ontvangen met een kop koffie. De auteur licht zijn werk zelf toe en neemt het publiek vervolgens mee de stad in voor een wandeling langs verschillende monumenten, gerelateerd aan de geschiedenis van de molen. Uiteraard eindigt de tocht bij De Adriaan, stadsicoon aan het Spaarne. Deelname aan de ochtend is gratis, mits u zich tevoren bij de boekhandel aanmeldt. Voor een eventueel bezoek aan de molen geldt de gebruikelijke toegangsprijs.

De Adriaan staat al 240 jaar lang op een van de mooiste plekken van Haarlem en is door talloze schilders en fotografen vereeuwigd. Achter het mooie beeld schuilen ook vele boeiende verhalen, die tot nu toe weinig bekend zijn. In zijn biografie De Adriaan schetst Chris Brunner de bewogen geschiedenis van de stadsmolen voor het eerst in zijn geheel. De lotgevallen van De Adriaan en zijn ondernemers hangen nauw samen met de historie van Haarlem. De stad onderging, sinds de bouw van de molen, een complete transformatie: van een verarmde, ingeslapen kleine plaats werd Haarlem de trotse, moderne provinciehoofdstad die zij nu is. 

 

Delen op

15,00
MINDBOOKSATH : athenaeum