Lezing: Jacqueline Bel over Bloed en rozen

20 januari 2016
| |

Jacqueline Bel (Universitair hoofddocent moderne Nederlandse letterkunde aan de Vrije Universiteit) vertelt 20 januari vanaf 19.30 bij Athenaeum Haarlem over haar boek Bloed en rozen, een nieuwe literatuurgeschiedenis van de Lage Landen (1900-1945). U bent van harte welkom.

Een watervlugge afwisseling van literaire generaties en hun tijdschriften, modes en stromingen, dat is de geschiedenis van de literatuur in Nederland en Vlaanderen tussen 1900 en 1945. Het is de tijd van de opkomst en ondergang van totalitaire ideologieën - die ook hun sporen nalaten in de letteren. Allesbepalend zijn de twee wereldoorlogen die de status quo van de negentiende eeuw vernietigen. Vlaamse dichters trekken in de Grote Oorlog ten strijde 'in een geur van bloed en rozen'. Oorlog verandert voorgoed de manier waarop schrijvers en dichters in de Lage Landen in de eerste helft van de vorige eeuw naar de wereld kijken. 

Entree € 5,-. Kaarten voor de avond kunt u aanschaffen bij Athenaeum Haarlem (vooraf en op de avond zelf). Wilt u kaarten reserveren? Stuur dan een mail naar [email protected].

pro-mbooks1 : athenaeum