Package deal: Hoe mooi alles (Athenaeum Haarlem & De toneelschuur)

12 oktober 2015 tot 17 oktober 2015

Voor slechts € 27,50 kunt u naar de lezing van regisseur van Léon van der Sanden op maandag 12 oktober in Athenaeum Haarlem, waarin hij over de toneelbewerking van Mirjam van Hengels biografie vertelt. Bovendien ontvangt u een kaartje voor de voorstelling op vrijdag 16 of zaterdag 17 oktober in De toneelschuur Haarlem en ontvangt u Mirjam van Hengels biografie Hoe mooi alles óf Leo Vromans dichtbundel Soms is alles eeuwig.

Over de voorstelling:

Mirjam van Hengel ontleende de titel van haar roman Hoe mooi alles aan een gedicht van Leo Vroman (1915-2014), die in 2015 honderd jaar zou zijn geworden. Er bestaat geen mooiere hommage tijdens dit Vroman-jaar dan zijn prachtige leven op het toneel te brengen.

Kees Hulst en Esther Scheldwacht spelen Vroman en zijn latere vrouw Tineke Sanders, die vlak voor de Tweede Wereldoorlog verliefd op elkaar worden. Leo komt in Indonesië in een Jappenkamp terecht. Hij overleeft dat ternauwernood, vooral dankzij zijn enorme liefde voor Tineke, van wie hij al die jaren niet weet of ze nog leeft. En andersom evenmin. Ze zien elkaar na zeven jaar terug en leven nog ruim 66 jaar in een zeldzaam harmonische liefde.

Regie & tekst: Léon van der Sanden
Spel: Kees Hulst en Esther Scheldwacht

Athenaeum Haarlem i.s.m. de Toneelschuur en De Groene Amsterdammer.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum