Parfummaker Frank Bloem onder de luifel in Haarlem met Geur

28 januari 2023
|

In Geur. De vergeten sensatie legt de Haarlemse parfummaker Frank Bloem uit waarom geuren zo belangrijk zijn in ons leven. Geuren zijn betekenisvol, belangrijke herinneringen zijn verbonden met bepaalde geuren en we ruiken of iets of iemand in orde is. Zaterdag 28 januari van 14.00 tot 15.00 is hij in Haarlem aanwezig om u er alles over te vertellen en u ongetwijfeld iets te laten ruiken... Wees welkom!

Geur neemt je mee naar de stranden van Texel, de vanilleplantages van Réunion en de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Tegelijk brengt het je dichtbij huis op de bank van je oma of naar een warm zomers dennebos. Geur is alomaanwezig in ons leven, toch speelt het een verrassend kleine rol in kunst, wetenschap en geschiedenis. Het domineert onze herinneringen maar in ons dagelijks leven vergeten we het waar te nemen. In dit boek laat geurontwerper en parfumeur Frank Bloem de wonderlijke wereld van geur tot leven komen.

Aan de hand van de klassieke opbouw van parfums in basis-, midden- en topnoten beleeft je als parfumeur de wereld om je heen. Bloem laat zien hoe parfums gemaakt worden en geeft inzicht in de verrassende ingrediënten die hierbij komen kijken. Na het lezen van Geur is je wereld rijker en dieper dan ooit.

De vergeten sensatie legt parfummaker Frank Bloem ons uit waarom geuren zo belangrijk zijn in ons leven. Geuren zijn betekenisvol, belangrijke herinneringen zijn verbonden met bepaalde geuren en we ruiken of iets of iemand in orde is.

Frank Bloem is kunstenaar gespecialiseerd in geur. Hij maakte een Noordzee-parfum, geeft lezingen en laat zien hoe geur met alles verbonden is. Geur is zijn debuut.

Delen op

20,99
pro-mbooks1 : athenaeum