Poëzieweek in Haarlem: Herman Gorter, Lucas Hirsch, Joni Zwart en Anne-Fleur van der Heiden

02 februari 2020
| | |

Van 30 januari t/m 5 februari vindt de Poëzieweek plaats. Bij Athenaeum Haarlem doen we hier uiteraard aan mee. Bij aankoop van een poëziebundel krijgt u het Poëziegeschenk cadeau. Het thema is dit jaar: De toekomst is nu. Maar er is meer (!), want poëzie dient niet alleen gelezen te worden, maar ook te worden gehoord. Daarom organiseren we op zondag 2 februari om 15.00 in de winkel een evenement met dichters uit het verleden, het heden maar vooral ook uit de toekomst.

Toegang is gratis. Aanmelden via haarlem@athenaeum.nl wordt zeer op prijs gesteld zodat we weten hoeveel dranghekken we moeten plaatsen.

 

Joni Zwart is coach, vertaalster en organisator van evenementen. Zij stelde een bloemlezing van de mooiste gedichten van Herman Gorter samen: Zie je ik wou graag zijn jou. Ze komt vertellen hoe een bloemlezer te werk gaat, wat de valkuilen zijn en waarom het werk van Gorter nog altijd actueel en toekomstbestendig is.

Lucas Hirsch is dichter en romanschrijver. Bij uitgeverij De Arbeiderspers verschenen vier poëziebundels van zijn hand, zijn roman verscheen bij In De Knipscheer. Elf februari verschijnt zijn nieuwe bundel Wu Wei eet een ei. Op 2 februari leest hij een exclusief voorproefje voor uit deze bundel die het resultaat van jaren zelfonderzoek is.

Nadat ze in 2018 debuteerde als romanschrijver debuteert Anne-Fleur van der Heiden in 2020 opnieuw, maar nu als dichter. Ze leest voor uit het dan net verschenen Zaailingen en zal met boekverkoper Robert Schuit in gesprek gaan over haar werk.

 

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum