Presentatie Joubert Pignon, Mooie lieve schat

29 oktober 2017
|

Athenaeum Boekhandel Haarlem, Uitgeverij AtlasContact en Joubert Pignon nodigen u van harte uit voor de presentatie van zijn nieuwe boek Mooie lieve schat, op 29 oktober vanaf 16.30.

Toegang gratis, aanmelden via [email protected].

Of, zoals de auteur zelf schrijft:

Natuurlijk weet ik ook wel dat op een boekpresentatie eigenlijk een beroemdere collega het eerste exemplaar in ontvangst moet nemen, de redacteur vervolgens moet zeggen dat het boek een meesterwerk is en dat afsluitend een familielid met een gitaar een paar liedjes moet komen spelen, maar ik heb iets anders bedacht. Wat precies ga ik niet zeggen, het wordt echt een verrassing. Belangrijk is wel dat de aanwezigen voor de zekerheid een setje schone kleren en twee tientjes meenemen.

Mooie lieve schat is de titel van het boek. Het is een verhalenbundel die o.a. gaat over: Drank, liefde, dieren, glas, verslavingszorg, kanker, mongolen, literatuur, mos, honden, sigaretten, vogels, Duitsers, bubbeltjesplastic, schoenzolen, proefbegrafenissen, Katwijk, ateliercomplexen, kippendieven, moestuinen, René van D., een baard, een slot, een papierbak, slavernij, een multomap, ontstekingen, Star Wars, genieën, oma, boek- en dierenwinkels, gallemiezen, dansen, een dodenlijst, jazz, tekeningen, een vissenkom, een straatcoach, overlast, een draadje achter een oor, supermarkten, blote benen, kaneelijs, treinen, Barcelona, musicals, poezen, haring, Nicolas Cage, etentjes, takken, moedervlekken, snurken, kroegen, botten, kauwgom, indianen, seksberen, verfilmingen, de toekomst, Elvis, hoofdhuiden, weetjes, plastic, zand, Brugge, haren op oren, witte dingetjes, de camping, FC Groningen, snorren, telepathie, niets, stoofperen, boter, laptops, echt gebeurde dingen, Kanye West, bouwvakkers, vliegen, moslims, blootfoto's, Schiermonnikoog, bowlen, poep, televisie, chips, knuffelen, smaakmakers, verdwijnen, zwemles, kachels, kwaliteit van leven, iPods, dichters, het einde der tijden, etc.

Ik hoop dat iedereen ondanks dit alles toch komt. Er is van alles te drinken en ik zal proberen bitterballen voor iedereen te maken maar reken hier, gezien mijn luiheid, niet te veel op.

 

N.B. Lees hier alvast een fragment uit Mooie lieve schat.

 

Athenaeum Boekhandel Haarlem
Gedempte Oude Gracht 70, 2011 GT Haarlem
Inloop 16.00. Begin: 16.30 

pro-mbooks1 : athenaeum