Presentatie: Uit één stuk door Pieke Stuvel

15 juni 2016
| |

Op woensdag 15 juni om 17.30 uur presenteert ontwerpster en illustrator Pieke Stuvel haar nieuwe boek Uit één stuk bij Athenaeum Boekhandel Haarlem. Vervolgens zal zij over haar werk geïnterviewd worden door journalist en auteur Joyce Roodnat.

Veelgeroemd illustrator Pieke Stuvel maakt al bijna haar hele leven haar eigen garderobe. Dat doet ze op eigenzinnige wijze: creatief en stijlvol, met aandacht voor stoffen en vorm. Speciaal voor vrouwen die liever hun eigen stijl volgen dan vluchtige modetrends selecteerde Stuvel haar favoriete jurken, jassen en truien, steeds gemaakt uit één stuk stof.

Het resultaat is een verzameling van elf variaties op één basispatroon die even tijdloos als simpel zijn: ze worden gemaakt uit één stuk stof, dus je hoeft nog slechts de zijnaden dicht te stikken om een jurk, jas of trui te creëren.

Variatietekeningen, tips en uitleg helpen je om je eigen draai te geven aan het ontwerp, met minimale inspanning en maximaal plezier. De foto’s van internationale modellen Anna de Rijk (Pieke’s dochter) en Kim Noorda laten zien dat dit originele, comfortabele kleding oplevert. Wat je draagt is wie je bent – en met Uit één stuk kan iedereen zijn creativiteit de vrije loop laten om zelf een tijdloos kledingstuk te maken.

Hoe maak je uit één stuk stof een unieke jurk, jas of trui? Hoe kies je een stof en waarom hoeft een mooie stof niet duur te zijn? Welke vorm en silhouet past het beste bij jouw lichaamsbouw?

Pieke Stuvel is ontwerpster en illustrator. Haar werk verscheen in o.a. NRC Handelsblad, de Volkskrant, Het Parool, Vrij Nederland, Viva en de Franse Elle. Ze had diverse solotentoonstellingen, schreef twee kinderboeken en De vijfde verdieping, over een gesloten verpleegafdeling. Stuvel maakte succesvolle boeken over zelfmaakmode, waaronder Recycle Chic, Rok & co en Jurk & zo. Haar ’n Tik van de mode en Babykleertjesboek werden vertaald in het Engels.

Joyce Roodnat is een Nederlands journalist en auteur. Vanaf 1980 was ze werkzaam bij NRC Handelsblad. Ze recenseerde films en later ook toneel, boeken en andere kunstrichtingen. Van 1995 tot 2006 was ze chef van de kunstredactie en sindsdien is ze eindredacteur van het Cultureel Supplement. Ook schrijft ze commentaren en columns voor de krant. Tevens publiceerde Roodnat diverse werken. Ze bracht meerdere wandelgidsen uit en debuteerde in 2001 met de roman 't Is zo weer nacht waarmee ze de Geertjan Lubberhuizenprijs en de Debutantenprijs won. In 2005 verscheen de roman Sterrenschot. Het non-fictieboek Een kwestie van lef. Stijlgids voor vrouwen tussen de 40 tussen de 60+ uit 2007 gaf tips aan ouder wordende vrouwen op het gebied van uiterlijk en mentaliteit. Dit kreeg in 2009 een vervolg met Een kwestie van nog meer lef. In 2010 verscheen de essaybundel Vrouwen zijn leuker. Vijftien sterke aanwijzingen.

Delen op

13,50
15,95
MINDBOOKSATH : athenaeum