Schwob in Haarlem - de mooiste Japanse boeken van vóór Murakami

03 april 2018
| | | |

Bent u ook gek op Japanse literatuur? Kom dan dinsdag 3 april om 20.00 uur naar de Schwob-avond bij Athenaeum Boekhandel Haarlem. Ivo Smits, hoogleraar Letteren en culturen van Japan aan de Universiteit Leiden, gidst u langs drie recent verschenen vertalingen.

Aanmelden via: haarlem@athenaeum.nl.

Jun’ichirō Tanizaki is een van de grote auteurs van de afgelopen eeuw. Van hem is nu een fraaie bundel novellen verschenen in de vertaling van Jos Vos. Deze bundel De brug der dromen wordt het startpunt voor deze avond.

Ook komt Het jachtgeweer van Yasushi Inoue aan bod. Hij wordt de 'onbekendste grootste schrijver uit Japan' genoemd. En tenslotte Junpei Gomikawa, die de hartverscheurende en tegelijk hartverwarmende dubbelvuistdikke oorlogsroman Menselijke voorwaarden schreef. Verlangen naar intimiteit en vrijheid, en het verwerken van teleurstellingen, onmacht en trauma zijn de rode draden die deze werken met elkaar verbinden. Japanse literatuur blijkt behalve subtiel vooral eerlijk en ook rauw te kunnen zijn.

Lees fragmenten en een recensie op Athenaeum.nl:

Schwob is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds, een Nederlandse site die onzichtbare literatuur gestalte geeft. Klik hier voor meer tips en informatie.

 

 

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum