Schwob-leesclub met McSorley's wonderbaarlijke saloon

15 januari 2017
| |

Schwob introduceert het hele jaar door de mooiste vergeten klassiekers. De Schwob-actie 2017 trapt op zondag 15 januari af met 28 leesclubs in een honderdtal boekhandels in Nederland en Vlaanderen.

En daar doet Athenaeum Boekhandel Haarlem uiteraard ook aan mee! Schrijf je nu in bij Athenaeum Boekhandel Haarlem, lees Joseph Mitchell - McSorley's wonderbaarlijke saloon en praat 15 januari mee over dit prachtige boek, onder leiding van vertaler Dirk-Jan Arensman.
 
Deze leesclub begint om 14.30 uur. Deelname kost € 5,00 of samen met het boek € 27,50. Opgeven kan door een mail te sturen naar haarlem@athenaeum.nl of in de winkel.

N.B. Op Athenaeum.nl staat een fragment uit McSorley's wonderbaarlijke saloon. En speel voor meer voorpret de Schwobquiz.

Joseph Mitchell muntte ooit, midden jaren dertig, de klassieke The New Yorker-reportage. Liefdevolle en uiterst intensief geresearchte stukken, geschreven door een journalist met de stilistische gaven van een groot romancier. Mitchell was gefascineerd door de 'rafelranden' van New York. In de buitenwijken en de havens, de nachtrestaurants en de goedkope kroegen leefden emigranten, vissers en kleine criminelen wier verhalen hij allemaal wilde horen. Net als die van de zelfverklaarde visionairs, bedriegers, fanatici, verloren zielen, eindtijdpredikers en zigeunerkoningen. Mitchell schreef over het personeel en de stamgasten van de oudste kroeg van de stad (McSorley's), over de Mohawkindianen die als bouwvakkers aan de wolkenkrabbers werkten. Over een vrouw-met-baard en haar tragische circusbestaan of over die goedhartige dame in een kaartverkoophokje van een bioscoop op de Bowery, die zich met een stoer soort mededogen over de plaatselijke zwervers ontfermt. Portretten van mensen die je dankzij hem nooit meer vergeet.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum