Teylers Ontmoet... Prinses Irene (uitverkocht)

08 oktober 2016
| | |

Een bijzondere ontmoeting tijdens de nieuwe editie van Teylers Ontmoet op zaterdag 8 oktober: Alexander Reeuwijk interviewt Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld over haar boek Bergplaas.

In dit uitgebreide gesprek staan thema's centraal als de schoonheid van de natuur en de omgang van de mens met de aarde. Ook werpt de vraag zich op hoe wij ons meer met de natuur kunnen verbinden.

Tijd: 13.30 uur (inloop) / 14.00 uur (start programma)

Locatie: Teylers Museum, Spaarne 16, 2011 CH Haarlem

Kaarten: € 8,- in voorverkoop (incl. koffie/thee in de pauze), € 10,- op de dag zelf. 
Kaarten zijn verkrijgbaar in de Athenaeum Boekhandel aan de Gedempte Oude Gracht 70 in Haarlem.

 

 

Ruim vijftien jaar geleden kocht Irene van Lippe-Biesterfeld een natuurgebied van 5000 hectare in de Karoo, een semi-woestijn in het midden van Zuid-Afrika. Samen met de buren maakte ze de gebouwen weer bewoonbaar en zette ze zich in voor het herstel van de oorspronkelijke flora en fauna. Ze richtte Bergplaas zo in dat ze er trainingen kon geven over de relatie tussen mensen en natuur.

In haar boek Bergplaas – een verhaal beschrijft Irene van Lippe-Biesterfeld haar eerste kennismaking met het natuurgebied en haar ontmoetingen met de bewoners, zowel mensen als dieren. Daarnaast licht ze, middels inspirerende teksten afgewisseld met schitterende landschapsfotografie, authentieke dagboekfragmenten en eigen tekeningen, haar visie toe op hoe wij om zouden moeten gaan met de wereld. Maar bovenal is haar boek een ode aan de schoonheid en puurheid van het harde Zuid-Afrikaanse landschap.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum