The John Adams Bookclub: The Last Days of Night van Graham Moore (geannuleerd)

09 mei 2017 tot 09 mei 2017

The John Adams Bookclub van 9 mei 2017 gaat helaas niet door.

Voortbouwend op de succesvolle boekenclub in Amsterdam, gaat het John Adams Institute in samenwerking met Athenaeum Boekhandel Haarlem een boekenclub opzetten in Haarlem. Iedereen is welkom!

We lezen boeken over Amerika of boeken geschreven door Amerikaanse auteurs in alle genres - fictie, non-fictie, poëzie - klassiekers en onlangs gepubliceerd - allemaal in het Engels. Doel is de verschillende perspectieven van lezers te bespreken en zo het begrip van het boek te vergroten. Discussies zijn geanimeerd en zeer interessant. De voertaal is Engels. De boekenclub bestaat uit maximaal 15 deelnemers.

De bijeenkomsten vinden één keer per maand plaats, op dinsdagavond (acht keer per jaar). We starten om 19:00 en gaan tot ongeveer 20:30 door. Na de bespreking is er onder het genot van een drankje gelegenheid tot een informeel gesprek.

Eerste bijeenkomst: dinsdag 9 mei. The Last Days of Night van Graham Moore. Dit is een historisch accurate roman over de aard van het genie, de kosten van ambitie en de strijd om Amerika van elektra te voorzien. De lezer ontmoet belangrijke historische figuren als Thomas Edison, George Westinghouse, J.P. Morgan en Tesla.

(Het boek dat op 6 juni centraal staat is de internationale bestseller Exit West van Mohsin Hamid).

Datum: dinsdag 9 mei

Locatie:  Athenaeum Boekhandel Haarlem, Gedempte Oude Gracht 70, Haarlem.

Coördinator: Glen Kendall, een in Amsterdam gevestigde Amerikaan met een levenslange passie voor boeken.

Bijdrage:  € 2,00 per bijeenkomst p.p.

Voor meer informatie of om u op te geven voor de boekenclub kunt u contact opnemen met bookclub@john-adams.nl.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum