Vullings op woensdag met Kees 't Hart en Eva Meijer

01 februari 2017
| | |

Komend jaar gaat Vrij Nederland-redacteur Jeroen Vullings iedere eerste woensdagavond van de maand in gesprek met een literair talent: gevestigd auteur of debutant. Over boeken, toekomstplannen, werkwijzen en drijfveren.

Op 1 februari gaat Jeroen Vullings in gesprek met Eva Meijer over haar boek Het vogelhuis en met Kees ’t Hart over zijn roman Wederzijds.

Entree: € 7,50. Strippenkaart (5 x) voor € 30,00. Graag aanmelden door een mail te sturen naar haarlem@athenaeum.nl of in de winkel.

Eva Meijer

Eva Meijer is beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter. Ze maakt performances, muziektheatervoorstellingen en installaties maar ook tekeningen en foto's, video's en afleidingsmateriaal voor varkens. Ze bracht vier albums en een aantal EP's uit en treedt veel op in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Amerika. En ze schrijft. Korte verhalen en gedichten van haar hand zijn onder andere verschenen in De Revisor, Tirade en De Brakke Hond. Ze is mede-oprichter van literair collectief De Jagers. Eva's debuutroman Het schuwste dier verscheen in 2011 en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de Vrouw&Proza DebuutPrijs. Eva's tweede roman Dagpauwoog verscheen in 2013. In 2016 verscheen Dierentalen, een populair wetenschappelijk boek over talen van niet-menselijke dieren, en de vraag wat taal eigenlijk is. Haar derde roman Het vogelhuis verscheen in september 2016. Het werd aangeraden door het boekenpanel van De Wereld Draait Door en won de Lezersprijs van de BNG Bank Literatuurprijs.

N.B. Lees een fragment uit Het vogelhuis op Athenaeum.nl.

Kees ’t Hart

Kees ’t Hart debuteerde in 1988 als prozaschrijver met de bundel Vitrines. In de jaren daarna verschenen met name romans, maar ook twee dichtbundels: Kinderen die leren lezen (1998, bekroond met de Ida Gerhardt Poëzieprijs) en Ik weet nu alles weer (2008). Verder publiceerde ’t Hart een reportage over FC Heerenveen (Het mooiste leven…) en talloze essays en kritieken. Zijn roman De revue (1998) werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en werd bekroond met de Multatuliprijs; de roman Ter navolging (2004) op de shortlist van de AKO Literatuurprijs. Zijn roman Wederzijds verscheen in januari 2017. Kees ’t Hart schrijft recensies voor De Groene Amsterdammer.

N.B. Lees een fragment uit Wederzijds op Athenaeum.nl.

Delen op

19,99
18,00
19,99
18,99
MINDBOOKSATH : athenaeum