Vullings op woensdag... met Jan van Mersbergen en Robbert Welagen

05 juli 2017
| | | |

Twee zware jongens te gast bij Athenaeum Boekhandel Haarlem: Jeroen Vullings in gesprek met Robbert Welagen en Jan van Mersbergen. Op woensdag 5 juli, de spannende boekenweken nog vers in het geheugen, de zomervakantie al in het verschiet, staat Vullings op woensdag in het teken van de literaire thriller. Te gast in Athenaeum Boekhandel Haarlem zijn Robbert Welagen en Jan van Mersbergen. Beiden publiceerden dit jaar hun eerste boek in het suspense genre. Hoe is dit hen bevallen? En hoe toevallig is het dat beider thrillers zich afspelen in het literaire wereldje? Voor de laatste keer dit seizoen onderwerpt Jeroen Vullings zijn gasten aan een scherp vraaggesprek. 

Datum: woensdag 5 juli 2017
Aanvang: 19.30 uur
Locatie:  Athenaeum Boekhandel, Gedempte Oude Gracht 70, Haarlem
Entree: € 7,50
Aanmelden: haarlem@athenaeum.nl of in de winkel 

Robbert Welagen (1981) schreef zeven romans, waaronder Lipari (Selexyz Debuutprijs 2006) en Het verdwijnen van Robbert (2013) dat op de shortlist van zowel de Libris Literatuurprijs als de BNG Literatuurprijs stond. Welagen schreef korte verhalen voor onder andere Hollands Maandblad, VPRO Boeken, HP/De Tijd en De Groene Amsterdammer.
 
In maart 2017 verscheen Nachtwandeling, geroemd als 'een van de beste Nederlandse thrillers die dit jaar zullen verschijnen' (Het Parool). De nachtwandelaar is een schrijver, die net de Sebriko Literatuur Prijs heeft gewonnen. Jacob Herwijnen loopt het Amstel Hotel uit, de stad in, maar wordt de volgende morgen levenloos in de rivier de Amstel aangetroffen. Inspecteur Mudde, die niets van de literaire wereld weet, krijgt de taak de zaak op te lossen. (Lees op Athenaeum.nl een fragment.
 
Jan van Mersbergen (1971) schreef acht romans, waaronder Naar de overkant van de nacht (BNG Literatuurprijs 2011) en De laatste ontsnapping (F. Bordewijkprijs 2014). Zijn werk is in acht talen verschenen en Van Mersbergen trad wereldwijd op.
 
In februari 2017 publiceerde Van Mersbergen onder het pseudoniem Frederik Baas de thriller Dagboek uit de rivier, waarin Barbara met haar zoon en haar vriend een weekje naar de Ardennen gaat. Ze bezoeken een auteur die daar woont en aan zijn langverwachte tweede roman werkt. Al snel ontstaat er vriendschap tussen de Barbara en de schrijver. Samen verzinnen ze een spel om zoon Rens bezig te houden: in de streek is al jaren een meisje vermist en op basis van dat gegeven maken ze een spannende speurtocht. Het spel blijkt echter al snel in de richting van de werkelijkheid te wijzen... Dagboek uit de rivier ontving alom lof van recensenten en vijf sterren in de VN Thrillergids. (Lees op Athenaeum.nl een fragment.)

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum