Vullings op woensdag: presentatie Pauwl van Erik Jan Harmens

01 maart 2017 tot 01 maart 2017
| |

Op woensdagavond 1 maart gaat Vrij Nederland-redacteur Jeroen Vullings in gesprek met auteur en dichter Erik Jan Harmens over zijn roman Pauwl. Na afloop van dit interview spreekt redacteur Jasper Henderson van Lebowski Publishers Harmens kort toe en neemt Rob de Nijs het eerste exemplaar in ontvangst. Julian Harmens, de zoon van Erik Jan, draagt voor en de avond wordt afgesloten met een signeersessie en een borrel.

Erik Jan Harmens (1970) is schrijver en dichter. Hij publiceerde vijf dichtbundels en een aantal romans, waaronder het sterk autobiografische Hallo muur dat door het DWDD-boekenpanel werd uitgeroepen tot Boek van de Maand.

Over Pauwl:

Paul (49) heeft autisme. Hij woont door de week in een woongroep en gaat om het weekend naar zijn moeder. In zijn woonkamer staat een terrarium met twee reptielen. Hij werkt bij de plantsoendienst en is stiekem verliefd op de 25 jaar jongere Carol. Een van de reptielen at de plastic plant op en is nu dood, en de ander is kwijt. In het stadhuis, waar Paul van het toilet gebruik mag maken omdat hij niet op de Dixi wil, zijn de bordjes van de dames- en heren-wc omgedraaid, wat tot onverdraaglijke verwarring leidt. En dan spreekt iedereen zijn naam ook nog eens verkeerd uit.

Pauwl is een realistische, ontroerende en humoristische vertelling over de beperkingen én verrijkingen van een leven met autisme. Na Hallo muur schreef Erik Jan Harmens opnieuw een roman die rechtsreeks uit zijn ziel komt.

Datum: 1 maart 2017
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Athenaeum Boekhandel Haarlem, Gedempte Oude Gracht 70 te Haarlem
Entree: € 7,50 of een strip op de strippenkaart (5 x voor € 30,-). Graag aanmelden in de winkel of door een mail te sturen naar haarlem@athenaeum.nl.

© auteursportret An-Sofie Kesteleyn

Delen op

19,99
9,99
MINDBOOKSATH : athenaeum