Vullings op woensdag: Tommy Wieringa over De dood van Murat Idrissi

12 april 2017
| |

Op 12 april gaat Jeroen Vullings in gesprek met de auteur Tommy Wieringa over zijn nieuwe roman De dood van Murat Idrissi bij Athenaeum Boekhandel Haarlem. U bent van harte welkom! Aanvang: 19:30 uur, 12 april 2017.

Aanmelden via [email protected] of 023 5315587 of in de winkel. Entree: € 7,50

De veerboot van Tanger naar Algeciras, een felle wind jaagt door de Straat van Gibraltar. In het ruim van het schip, verscholen in de kofferbak van een auto, sterft een jongeman. Met de dode verstekeling in hun auto rijden twee jonge Marokkaans-Nederlandse vrouwen even later Spanje binnen. Groot en leeg strekt het land zich voor ze uit. Aan weerszijden van het asfalt de woestijn. Wat begon als lichtzinnig avontuur, is hun noodlot geworden.

In 2004 bezocht Tommy Wieringa een rechtszaak waar hij het feitenrelaas optekenende dat de basis vormt voor De dood van Murat Idrissi. Langs de Spaanse snelwegen naar het noorden worden jaarlijks honderden anonieme doden gevonden die de overtocht niet overleefden. De dood van Murat Idrissi beschrijft het lot van een van hen, maar ook dat van twee migrantendochters, die zich zowel in het land van hun ouders als in Nederland vreemdeling wanen. Na Dit zijn de namen vertelt Wieringa opnieuw een migratiegeschiedenis; een verhaal van verlangen en opportunisme, overmoed en dood.

pro-mbooks1 : athenaeum