Willemijn van Dijk over De opvolger

14 maart 2017
| | |

Het is Week van de Klassieken! 14 maart vanaf 19.30 bij Athenaeum Haarlem vertelt Willemijn van Dijk over haar nieuwe boek De opvolger. Tiberius en de triomf van het Romeinse keizerrijk. Jacques Koppenol interviewt haar.

U bent van harte welkom. Entree: € 5,-. Graag aanmelden door een mail te sturen naar [email protected] of in de winkel.

Willemijn van Dijk schetst in De opvolger een prachtig een meeslepend portret van Tiberius, de tweede keizer van het Romeinse rijk. Drieëntwintig jaar lang regeerde keizer Tiberius over Rome, van 14 tot 37. Van Dijk maakt je ooggetuige van het turbulente Rome van rond het jaar nul: van de exorbitante levensstijl van de Romeinse elite tot het politieke gekonkel in de senaat, van het straatrumoer tot het verraad en de machtswellust van de familie die nog een halve eeuw over Rome zal heersen.  

Willemijn van Dijk (1984) is oudhistoricus en schrijfster. Daarnaast schoolde ze zich in de Italiaanse taal en literatuur. Na haar studie werkte ze een aantal jaar als adjunct-hoofdredacteur van De smaak van Italië; in 2012 begon ze Orpheus kijkt om, een blog over Rome en de oudheid. Eerder verscheen van haar het alom geprezen Via Roma, dat binnenkort ook in het Duits verschijnt.

Jacques Koppenol is classicus, werkzaam aan het Kennemer Lyceum te Overveen. Daarnaast is hij verbonden aan de Haarlemse afdeling van het Nederlands Klassiek Verbond.

pro-mbooks1 : athenaeum