Presentatie Siegfried Woldhek, Kijk nou eens!

woensdag 8 november 2017 17:00

8 november vanaf 17.00 wordt bij het Nieuwscentrum Siegfried Woldheks nieuwe boek Kijk nou eens! gepresenteerd. U bent van harte welkom.

Woldhek is geen cartoonist. Hij portretteert. Net daarom is hij zo uniek. Want hij vergroot niet uit, maar toont in zijn portretten de werkelijkheid. Hij tekent mensen zoals ze zijn. Dat maakt zijn politiek werk zo waardevol en zo tijdloos. En het maakt de betrokkenen zo kwetsbaar en ontluisterend.

Alle portretten van Woldhek betreffen natuurlijk in de eerste plaats het hoofd, de kop, de tronie, het smoel... Hij kan lang praten over het belang van de neus, hij houdt van oren, met een kin kan hij goed overweg. Bij Woldheks politieke tekeningen gaat het ook over handen. Kijk maar eens hoeveel keer die handen een rol spelen.

Woldhek is een van die mensen die in zijn politieke tekeningen, soms brutaal en dan weer subtiel, een stukje van de wereld probeert vast te leggen. En dat verdient aandacht.

Siegfried Woldhek (Emmen, 1951) is het meest bekend door zijn talloze portretten en karikaturen die hij sinds 1976 maakte voor onder andere Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Hij ontving in 2002 de G.H. 's-Gravesande-prijs voor schrijversportretten en in 2011 de Inktspotprijs voor de politieke spotprent van het jaar.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum