Marcel Wanders signeert Rijks. Masters of the Golden Age

30 augustus 2016 tot 30 augustus 2016
| |

Marcel Wanders signeert Rijks: Masters of the Golden Age, 30 augustus tussen 14.00 en 15.00 bij de Rijksmuseumwinkel. Na een korte presentatie zal Wanders het koffietafelboek signeren. U bent van harte welkom.

Ontzagwekkend, tijdloos en van ongekende schoonheid: woorden om Nederlands meest gewaardeerde kunstwerken uit de Gouden Eeuw te typeren, maar woorden die eveneens passend zijn om dit bijzondere boekwerk te omschrijven. De kunstwerken uit de Nederlandse Gouden Eeuw weten vele bezoekers van het Rijksmuseum uit binnen- en buitenland nog altijd in grote getalen te bekoren, maar wat is anno 2016 nog de relevantie van die kunstwerken? En wat maakt deze werken nu juist zo tijdloos?

In samenwerking met het Rijksmuseum heeft Marcel Wanders op spectaculaire wijze zowel de tijdloosheid als de relevantie van de werken uit de Eregalerij vormgegeven in een boekwerk dat zijn weerga niet kent. Zo bijzonder de onderwerpkeuze is, zo subliem is de uitvoering. Het boek ademt met zijn klasse, grandeur en vakmanschap vervlogen tijden en tegelijkertijd is het een staaltje van moderne technieken en inzichten gekoppeld aan kunstzinnigheid en bevlogenheid.

In elke uitgave worden grootschalige reproducties van de geselecteerde meesterwerken tot in detail afgebeeld, waarbij de hoogst haalbare druktechniek wordt toegepast. Dat maakt dat de lezer als het ware een levensechte ervaring ondergaat en het kunstwerk ingezogen wordt. Dit effect wordt nog eens versterkt door de gekozen invalshoek die de lezer dwingt met een nieuwe blik naar de afbeeldingen te kijken.

De nieuwe, handzame editie van 576 pagina's weegt 5 kilogram, kost € 114,95 en is beschikbaar vanaf 15 augustus.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum