Een middag over Joodse Huizen (geannuleerd)

21 april 2018
| |

Deze bijeenkomst komt te vervallen. Zaterdagmiddag 21 april, vanaf 15.00, bent u van harte welkom bij Athenaeum Roeterseiland om te komen luisteren naar onderstaande sprekers, naar aanleiding van het verschijnen van Joodse Huizen 4.

Toegang is gratis, wel graag aanmelden via [email protected].

 

Erika Prins leest over de Nicolaas Witsenkade 8, Johan Gortworst leest over de Ringdijk 26 en Joost Groeneboer leest over de Nieuwe Prinsengracht 7.

Over Joodse Huizen

De laatste jaren groeit de belangstelling voor het Joodse leven in Nederland zoals dat voor de Tweede Wereldoorlog bestond. ‘Leg deze verhalen vast, bewaar ze voor later, opdat ze niet opnieuw verloren gaan!’ is een vaak geuite wens na afloop van een bezoek aan Open Joodse Huizen, drukbezochte, kleinschalige herdenkingen op locatie, die sinds 2012 jaarlijks worden gehouden. Aan die wens is gevolg gegeven. De stichting Joodse Huizen wordt opgericht met als doel: het levend houden van het vooroorlogse Joodse leven en de Joodse cultuur. Meer dan dertig verhalen worden in korte tijd bijeengebracht. Een enkele oproep leidt tot bijdragen van gevestigde en onbekende auteurs die allen gemeen hebben dat zij zich bezighouden met speuren, onderzoeken, bij toeval op het spoor komen, navragen en uiteindelijk vastleggen in de vorm  van familiegeschiedenissen en huizenverhalen.

pro-mbooks1 : athenaeum