Expositie: De pittige pruim die een pop werd

03 oktober 2019 tot 25 oktober 2019

Van woensdag 3 oktober tot 25 oktober exposeert uitgeverij BOYCOTT De pittige pruim die een pop werd bij Athenaeum Roeterseiland.

De officiële opening, tijdens de Kinderboekenweek 2019, zal plaatsvinden op zaterdag 5 oktober om 13.00. Kom kijken naar de spannende avonturen van deze houten pop onder het genot van lekkere limonade!

Toegang tot de expositie is gratis. De werken zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van de winkel.

De geëxposeerde prenten zijn afkomstig uit het boek De pittige pruim die een pop werd (uitgegeven door BOYCOTT in 2018) van Chrudoš Valoušek, waarvoor hij de Bologna Ragazzi Award en de Zilveren Penseel ontving in 2019. De pittige pruim die een pop werd volgt het spannende levensverhaal van een Pinokkio-achtig figuur en zijn fantastische avonturen door verschillende stadia van zijn bestaan. Van een pit die een president van de pruimen wordt tot een pop die in stukjes wordt gehakt en in een envelop wordt gestuurd tijdens onderhandelingen over losgeld ... Net als meesterverteller Baron Munchausen vertelt de houten pop het ene verhaal na het andere met een geweldige komische timing. Chrudos’ verbluffende linosnede illustraties zijn een eigenzinnige artistieke hervertelling van het geschreven verhaal door Vojtech Mašek.

Chrudoš Valoušek (1960) is een Tsjechische grafisch ontwerper en illustrator. Hij studeerde van 1979-1985 aan de Universiteit voor Toegepaste Kunst in het toenmalige communistische Tsjechoslowakije. Sinds zijn kunstopleiding houdt Valousek zich bezig met het perfectioneren van de linosnede techniek, een hoogdruktechniek die lijkt op de houtsnede. Valoušek heeft een eigen herkenbare stijl ontwikkeld met zijn uitgesproken linosneden; zwarte contouren gecombineerd met fel gekleurde oppervlakken. Zijn illustraties zijn vaak absurd en hebben een speelse naïviteit en ironie. Zijn werk is veelvuldig internationaal geëxposeerd en heeft meerdere prestigieuze boekenprijzen gewonnen.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum