Feestelijke bijeenkomst: 100 jaar De uitvreter, Titaantjes, Dichtertje

06 april 2018
| | | |

Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en Athenaeum Boekhandel Roeterseiland nodigen u van harte uit voor een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de jubileumeditie van De uitvreter, Titaantjes, Dichtertje van Nescio op vrijdag 6 april, vanaf 17.00 - op de hoek van de Roetersstraat en de Sarphatistraat, de mooiste plek van Europa.

Toegang gratis, aanmelden voor 3 april via publiciteit@nijghenvanditmar.nl.

In 1918 debuteerde Nescio (pseudoniem van J.H.F. Grönloh) in boekvorm met de drie verhalen De uitvreter, Titaantjes en Dichtertje. Tijdens zijn leven werden deze verhalen slechts enkele malen herdrukt, de laatste keer samen met het in 1946 verschenen Mene Tekel, maar inmiddels behoren deze vertellingen met de zo eigen relativerende en melancholieke kijk op idealen, hoge verwachtingen en wereldbestormers tot het mooiste uit de schatkamer van de Nederlandse literatuur. Een levensgeschiedenis in drie verhalen, puntig en met veel humor opgetekend door het fenomeen Nescio.

Deze jubileumuitgave wordt ten doop gehouden bij Athenaeum Boekhandel Roeterseiland in Amsterdam, met bijdragen van Nescio-kenner en biografe Lieneke Frerichs, en de fans van nu: Gustaaf Peek en Roman Helinski.

Bent u erbij? Heel graag tot dan!

Locatie Athenaeum Boekhandel Roeterseiland, Roetersstraat 41, 1018 WB Amsterdam
Tijd Vrijdag 6 april, 16.30 inloop, 17.00 start

N.B. Meer over Nescio op Athenaeum.nl: een bespreking van Het geluk van in Amsterdam te leveneen voorpublicatie uit Het gelukt van in Amsterdam te levenvertaler Damion Searls over Amsterdam Storieseen fragment uit Maurits Verhoeffs Verlangen zonder te weten waarnaar, en een bespreking van de Brieven uit Veere.

Delen op

23,50
13,50
MINDBOOKSATH : athenaeum