KAFEE #4 - De thriller-editie

28 november 2019
| | | |

KAFEE is een tweemaandelijks literair programma van Ambo|Anthos en Athenaeum Boekhandel Roeterseiland. Kom op donderdag 28 november (om 17.30, inloop vanaf 17.00) naar de vierde en laatste editie van dit jaar die dit keer volledig in het teken van thrillers zal staan.

Met auteur en forensisch rechercheur Carina van Leeuwen, romanschrijver en thrillerauteur Jan van Mersbergen (Frederik Baas), thrillerlegende Charles den Tex en de stem van Huis vol leugens (Nicci French), actrice en auteur Carly Wijs.

Toegang is gratis, aanmelden gewenst via onderstaande link:

Aanmelden

Carina van Leeuwen werkt sinds 2006 als forensisch rechercheur in het coldcaseteam van Amsterdam. Door haar jarenlange ervaring is ze inmiddels het boegbeeld wat betreft cold cases geworden van de Nederlandse politie. Daarnaast publiceert ze thrillers.

Jan van Mersbergen debuteerde in 2001 met de roman De grasbijter, waarmee hij genomineerd werd voor de Debutanten Prijs. Met zijn roman Naar de overkant van de nacht (2011) brak hij door bij het grotere publiek, won hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en werd hij genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil en de Libris Literatuur Prijs. De in 2014 verschenen roman De laatste ontsnapping werd bekroond met de prestigieuze F. Bordewijkprijs. In maart 2019 verscheen De onverwachte rijkdom van Altena. Frederik Baas is het pseudoniem van Jan van Mersbergen.

Charles den Tex won De Gouden Strop voor zijn thrillers Schijn van kans (2002), De macht van meneer Miller (2005) en CEL (2008). De laatste twee titels werden verfilmd als televisieserie, CEL ook voor de bioscoop. Met De vriend (2012) won hij de Crimezone Thriller Award. De erfgenaam (2013) werd evenals BOT (2016) boekentip van de maand in De Wereld Draait Door.

Carly Wijs is actrice en theatermaakster. In haar 25-jarige carrière schreef ze verschillende toneelstukken en bewerkte ze romans voor het toneel. Het grote publiek kent haar van de televisieserie Divorce (en eerder uit de klassiek geworden series Pleidooi en Oud Geld). Het twijfelexperiment is haar debuutroman.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum