Niña Weijers over Kamers antikamers

19 juni 2019
| |

Woensdag 19 juni, van 17.00 tot 19.00, ben je van harte welkom bij Athenaeum Boekhandel Roeterseiland (Roetersstraat 41 Amsterdam). Daar zal boekverkoper Harm ten Napel in gesprek gaan met Niña Weijers over haar nieuwe roman Kamers antikamers.

Toegang tot dit evenement is gratis, aanmelden gewenst via [email protected]

Kamers antikamers van Niña Weijers is een roman over de poreuze grenzen tussen herinnerde, verzonnen en mogelijke levens. Over de keuzes die je maakt, en niet maakt. Over liefde en vriendschap, en de manieren waarop mensen elkaar vinden en verliezen. Een vrouw woont op de bovenste verdieping van een rijzig, laat negentiende-eeuws pand aan een stadspark. Ooit woonde er een kunstschilder die melancholische stadsgezichten maakte en artistieke vrienden ontving in zijn atelier. Nu schrijft ze er een boek. Onder haar vingers beginnen verleden, heden en toekomst over elkaar heen te buitelen. De werkelijkheid blijkt een veelvoud, en zijzelf ook, zeker wanneer ze opduikt als personage in de roman van haar goede vriendin M, die haar misschien wel of misschien niet zal laten leven.

Op Athenaeum.nl publiceerden we voor en Daan Stoffelsen besprak de roman. Zijn enthousiasme werd geëvenaard, en genuanceerd, in de besprekingen in de kranten.

In 2014 verscheen Niña Weijers debuutroman De consequenties, die werd bekroond met meerdere prijzen, en de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2015 behaalde. Op Athenaeum.nl publiceerden we toen voor uit het boek én uit Maarten Asschers laudatio. We vroegen vertaalster Hester Velmans haar Engelse vertaling The Consequences toe te lichten, en we vroegen Weijers naar haar tien favoriete boeken. Ten slotte schreef ze over Athenaeum Boekhandel bij gelegenheid van ons vijftigjarig jubileum.

Delen op

15,00
pro-mbooks1 : athenaeum