Onszelf voorbij op Roeterseiland

17 april 2018
| | | |

Het is de Maand van de Filosofie! Drie jonge filosofen die hun tijdsgeest onder de loep nemen worden geïnterviewd door filosoof Frank Meester. Lisa Doeland, Naomi Jacobs en Elize de Mul zullen 17 april, vanaf 19.30 bij Athenaeum Roeterseiland spreken over Onszelf voorbij. Kijken naar wat we liever niet zien, over selfies, afval, klimaatdepressie en mindfulnessretraites.

Aanmelden

Over Onszelf Voorbij:

Vol overgave storten we ons op self-tracking en mindfulness, zijn we baas in eigen moestuin en gaan we op vakantie het liefst back to basics in een joert. De grimmige buitenwereld archiveren we liever met snapshots en selfies dan dat we de barricaden op gaan.
De onstuitbare focus op onszelf en ons individueel welzijn lijkt een antidepressivum waarmee we ons teveel aan angst in de hand houden en onze onzekerheid bedwingen. Ondertussen duren humanitaire, economische en ecologische crises voort.

Aan de hand van filosofen als Jacques Derrida, Donna Haraway, Don Ihde, Søren Kierkegaard en Socrates biedt Onszelf voorbij een perspectief op de mens in verwarrende tijden.

N.B. Lees hier onze voorpublicatie uit Onszelf voorbij.

Locatie: Athenaeum Roeterseiland, Roetersstraat 41 te Amsterdam
Aanvang: 19.30 uur
Inloop: 19.00 uur
Toegang tot dit evenement is gratis, wel graag van tevoren aanmelden.

pro-mbooks1 : athenaeum