Presentatie Addie Schulte, De strijd om de toekomst

06 maart 2019
| | |

Uitgeverij Cossee en Athenaeum Boekhandel Roeterseiland nodigen u graag uit voor de presentatie van De strijd om de toekomst. Over doemscenario's en vooruitgang van Addie Schulte. U bent van harte welkom op woensdag 6 maart, om 17.00 bij Athenaeum Boekhandel Roeterseiland op de Roetersstraat 41 te Amsterdam.

Toegang is gratis, aanmelden via bouman@cossee.com.

Anna Krijger, schrijver, journalist en voormalig Israël-correspondent, zal Addie Schulte interviewen. Karin Spaink, schrijver en columniste, zal een column voordragen. Christoph Buchwald, uitgever en redacteur, zal de middag inleiden.

Over De strijd om de toekomst

Ondermijnen populisten de democratische wereldorde? En staat onze westerse beschaving werkelijk op het spel? Dagelijks staan de kranten en sociale media vol met doemscenario’s over onze toekomst. In De strijd om de toekomst onderzoekt Addie Schulte neergangstheorieën over actuele kwesties als migratie, neoliberalisme, robotisering en klimaatverandering. Want welke invloed hebben deze theorieën op het beeld van onszelf en van de wereld? Hij bespreekt een scala aan vooraanstaande en opkomende denkers over het hele politieke spectrum, zoals Paul Scheffer en Frits Bolkestein, Naomi Klein en Michael Ignatieff, Steven Pinker en Rutger Bregman. Wat zeggen de angsten voor de migrant of de Apocalyps eigenlijk over onszelf?

Lees op Athenaeum.nl een fragment uit De strijd om de toekomst.

Addie Schulte (1965) is historicus en journalist. Hij studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en Internationale Betrekkingen aan de University of Sussex. Bij Het Parool was hij onder andere politiek verslaggever, chef van de buitenlandredactie en opinieredacteur. Samen met zijn collega Bas Soetenhorst schreef hij boeken over politiek in tijden van crisis en populisme. Sinds 2015 werkt hij als freelance journalist met speciale aandacht voor de bepalende vraagstukken van dit moment en het denken over de toekomst.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum