Presentatie Amsterdam. Stad van aankomst

27 juni 2018
| | |

Op 27 juni (17.00 - 19.00 uur) vindt bij Athenaeum Roeterseiland de presentatie van de bundel Amsterdam. Stad van aankomst (samenstelling Eva Cossée) plaats. Wees welkom!

Auteur Roos van Rijswijk, van wie ook een verhaal is opgenomen in de bloemlezing , zal met uitgever en samensteller Eva Cossée in gesprek gaan over Amsterdam, de verhalen van Amsterdam, de taal van Amsterdam en de uiteindelijke keuze die Eva Cossée maakte voor de verschillende verhalen die opgenomen werden in deze veelstemmige bloemlezing.

Over Amsterdam. Stad van aankomst:

'Mijn Amsterdam is een stad van immigranten. Dat ik zo denk, is niet zo vreemd. Mijn voorvaderen Cossée waren Hugenoten en kwamen in de zeventiende eeuw vanuit het Loire gebied naar Amsterdam, waar op dat moment bijna 10% van de bevolking van Franse herkomst was. Amsterdam heeft altijd een grote aantrekkingskracht op handelaren en kunstenaars gehad. Nu is Amsterdam de meest multiculturele stad ter wereld met nog meer verschillende nationaliteiten dan New York.

Amsterdam. Stad van aankomst schetst een beeld van de bevolkingsopbouw na 1945. En Amsterdam is ook altijd een rebelse stad geweest, met rookbommen en protesten, door Harry Mulisch en A.F.Th. van der Heijden prachtig verwoord. De handel op het Waterlooplein wordt beschreven door Saskia Goldschmidt en de spreekwoordelijke vrije liefde in de hoofdstad door Cees Nooteboom, en het multiculturele straatbeeld door Robert Vuijsje. Tot slot krijgen ook de neushoorns en andere bewoners van de diergaarde Artis een stem.' - Eva Cossée

U bent allen van harte welkom! Laat u ons weten of u komt via [email protected]?

Delen op

15,00
pro-mbooks1 : athenaeum