Presentatie Gwen Eckhaus, Marathon en Liefje

24 maart 2018
|

Op zaterdag 24 maart (16.00 uur) vindt bij Athenaeum Roeterseiland de boekpresentatie van Marathon en Liefje, het eerste kinderboek van Gwen Eckhaus, plaats. Wees welkom!

Toegang is gratis. Wel graag van tevoren aanmelden via roeterseiland@athenaeum.nl.

Over Marathon en Liefje:

Kinderen zijn de stille getuigen bij een scheiding. Uit schaamte en loyaliteit praten ze er nauwelijks met andere over. Toch geven kinderen aan dat praten over wat ze meemaken juist wel helpt de veranderingen in hun leven beter te accepteren. Marathon en Liefje is naast een voorleesboek ook een doe-boek met speelse en creatieve opdrachten. Het biedt ouders en therapeuten een opening om met jonge kinderen op een natuurlijke en effectieve manier over de scheiding te praten.

Als Rosa bijna 8 jaar is besluiten haar ouders te gaan scheiden. Haar vader gaat ergens anders wonen en Rosa komt voor een hoop veranderingen te staan. Terwijl Rosa aan haar “gescheiden” leven probeert te wennen, moet hun kater Marathon juist wennen aan de kitten Liefje die opeens bij hen is komen wonen. Na de zoveelste ruzie tussen de katten neemt de kater een besluit, de kitten moet absoluut weg. Als hij daar uiteindelijk met een list in slaagt is Rosa ontroostbaar, zelfs haar verjaardag wil ze niet meer vieren. Marathon krijgt vreselijke spijt en moet dan alles op alles zetten om de kitten terug te vinden. Maar of dat lukt…?

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum