Presentatie Jacqueline Klooster, Klassieke literatuur

17 maart 2017
| | | | |

Uitgeverij AUP en Athenaeum Boekhandel Roeterseiland nodigen u op vrijdag 17 maart om 17.00 van harte uit voor de boekpresentatie van het elementaire deeltje Klassieke literatuur van Jacqueline Klooster.

Wilt u de presentatie bijwonen? Dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected].

Lees ook onze voorpublicatie uit dit elementaire deeltje.

Waarom is een nieuwe Homerusvertaling een literaire gebeurtenis? Waarom wordt Vergilius nog altijd op school gelezen? In het Elementaire Deeltje Klassieke literatuur gaat Jacqueline Klooster in op de essentie en de verbazingwekkende vitaliteit van de klassieke literatuur en onze fascinatie ervoor. Door de werken chronologisch en in hun context te belichten laat zij zien hoe de Griekse en Romeinse klassieken zich door imitatie en innovatie ontwikkelden tot literatuur die wij nog altijd willen lezen.

N.B. Lees op Athenaeum.nl een fragment uit de inleiding.

Tijdens een paneldiscussie  zal  Jacqueline Klooster in gesprek gaan met Irene de Jong, hoogleraar Klassiek Griekse en Latijnse talen en culturen aan de UvA, Onno van Nijf, hoogleraar oude geschiedenis in Groningen, en Maarten de Pourcq, hoogleraar ALW in Nijmegen en classicus, over het actuele belang van de klassieke literatuur.  De bijeenkomst wordt gemodereerd door masterstudent Klassieken Koen Vacano.  

Jacqueline Klooster is universitair onderzoekster Klassieke talen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft op het gebied van Griekse en Latijnse literatuur wetenschappelijke artikelen en boeken gepubliceerd.

Locatie: Athenaeum Boekhandel Roeterseiland
Adres:  Roetersstraat 41  | 1018 WB  Amsterdam
Datum & tijd: vrijdag 17 maart |  17:00u

Wilt u de presentatie bijwonen? Dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]

pro-mbooks1 : athenaeum