Presentatie Karolien Berkvens, Zoon van Berlijn

26 september 2018
| | |

Lebowski Publishers presenteert Zoon van Berlijn, de nieuwe roman van Karolien Berkvens, woensdag 26 september vanaf 19.30 bij Athenaeum Roeterseiland (Roetersstraat 41, 1018 WB Amsterdam). Met een inleiding door hoofdredacteur Jasper Henderson en een gesprek met Cody Hochstenbach, stadsgeograaf verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

U bent van harte welkom, RSVP via [email protected].

Over Zoon van Berlijn

Fabian Richter werd geboren op de dag dat de Muur viel. Voor zijn vader gaven beide gebeurtenissen zicht op een stralende toekomst waarin hij zijn politieke ambities kon botvieren. Maar de idealen van Jakob Richter zijn sindsdien ondergesneeuwd door een al te bekend pragmatisme. Fabian, inmiddels gesjeesd student, dwaalt doelloos door de straten van Berlijn, tot hij wakker geschud wordt door een vastberaden activiste. Aangestoken door haar vurigheid besluit hij zijn leven over een andere boeg te gooien: hij wil de stad behoeden voor een totale uitverkoop. Intussen kondigt de vrouw die het gezin Richter sinds de mentale ineenstorting van de moeder bij elkaar houdt, haar vertrek aan.

Karolien Berkvens (1986) studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2015 verscheen haar debuut Het uur van Zimmerman, dat genomineerd werd voor de Dioraphte Literatour Prijs en in het Duits werd vertaald. Ze is zweiheimisch en woont afwisselend in Berlijn en Amsterdam.
We publiceerden eerder voor uit Het uur van Zimmerman. Lees het fragment op Athenaeum.nl.

 

pro-mbooks1 : athenaeum